Vår efterfrågade “En bok om maktlekar och dolda kränkningar” finns åter i lager.
I boken går författarna Sanna Mohr och Sannie Wedberg igenom maktlekar, hur de utvecklas och sprider sig både i det fysiska sociala livet och på nätet i olika sociala forum.
Framför allt innehåller boken olika metoder i hur du kan arbeta förebyggande och under pågående maktlekar och dolda kränkningar. Genom att arbeta med olika ingångar och perspektiv ger du barn och unga en djupare insikt i vilka konsekvenser maktlekar och dolda kränkningar kan få om de får fritt spelrum. I de olika kapitlen delar författarna med sig av sina erfarenheter och går igenom metod och upplägg med förslag på olika övningar. Innehållet börjar med inledningsövningar, följt av diskussions- och värderingsövningar, drama- och dilemmaövningar, självstärkande övningar, att samtala och avslutas med avslutningsövningar. De täcker upp ett brett spektrum i hur du kan arbeta aktivt på flera nivåer och är framtagna och utarbetade med hänsyn till olika gruppers mognad. Materialet passar därför för en bred åldersgrupp där pedagogen använder de delar som deras grupp klarar av och behöver.
Boken är den första i serien En bok om… De andra är “En bok om maktspråk, tilltal och språkbruk”, “En bok om synligt och osynligt grupptryck” och “En bok om om små och stora konflikter”.